Zoeken

Wereld-Marokkanen: officiële start operatie Marhaba 2022

6 juni 2022 - 16:40 - Marokkanen in het buitenland

©

De Stichting Mohammed V voor solidariteit gaf, na enkele weken van voorbereiding, op zondag 5 juni, op instructie van Koning Mohammed VI, het startschot voor de editie 2022 van Operatie Marhaba.

In totaal werden 23 opvangcentra geopend door de Stichting Mohammed V. Er zijn in Marokko 17 ontvangstpunten geopend in de havens van Tanger Med, Tanger Stad, Al Hoceima en Nador, bij de ingangen van Bab Sebta en Bab Mellila, op de luchthavens van Casablanca Mohammed V, Oujda Angad, Agadir Al Massira, Fez Saïss, Marrakech Menara en Tanger Ibn Battouta, en in de rustzones Méditerranée, Jebha en Tazaghine.

Lees ook: Douane verleent gunsten aan Marokkaanse diaspora

Er werden dit jaar twee nieuwe zones geopend op de luchthaven van Rabat-Salé en in M’Diq (Smir). In het buitenland werden zes zones opgericht in de havens van Genua, Sète, Marseille, Motril, Almeria en Algeciras. Naast de medische hulp die aan boord van de lange-afstandsschepen wordt verleend, hebben de Marokkaanse autoriteiten dit jaar besloten een beroep te doen op de diensten van maatschappelijk werkers die actief zullen zijn in de opvangcentra.

Lees ook: Operatie Marhaba: vaccinatiebewijs of negatieve PCR-test blijft verplicht

De Stichting heeft bijna 1000 mensen gemobiliseerd. Hiertoe behoren onder meer maatschappelijk werkers, artsen, paramedisch personeel en vrijwilligers. Hun taak bestaat erin de Wereld-Marokkanen alle steun en bijstand te verlenen die zij nodig hebben. Zo kan Operatie Marhaba 2022 een succes worden.

Bladna.nl