Zoeken

Marhaba 2022: meer details over maatregelen Marokko

1 juni 2022 - 09:26 - Marokkanen in het buitenland

©

In afwachting van de naderende start van de Operatie Marhaba 2022, heeft de Marokkaanse regering een reeks maatregelen getroffen om een perfecte organisatie van de editie te garanderen. De details werden verstrekt door minister Nasser Bourita van Buitenlandse Zaken.

In een toespraak over dit onderwerp in het parlement, verklaarde de minister dat de Operatie Marhaba op meer dan één niveau uitzonderlijk zal zijn. Hij voegde daaraan toe dat de belangrijkste maatregelen genomen werden in coördinatie met andere betrokken diensten en departementen.

Lees ook: Operatie Marhaba: nieuwe regels voor toegang tot havens

De maatregelen betreffen met name een verbetering van de kwaliteit van de consulaire diensten voor de follow-up van de doorreisoperatie, de coördinatie met de landen van herkomst, een mobilisatie voor de opvang van de Marokkaanse diaspora, de opening van mobiele consulaten in de havens van Sète, Genua en Algeciras en de versterking van het menselijk kapitaal van de consulaire diensten in de gastlanden, met name in Spanje, Frankrijk, Italië, België en Nederland, zo benadrukte Bourita.

Bovendien worden er tot 32 veerboten ingezet op alle maritieme lijnen die de Marokkaanse havens verbinden met Spaanse, Franse en Italiaanse bestemmingen. De schepen bieden een capaciteit van ongeveer 480.000 passagiers en 123.000 auto’s in een programma van 571 wekelijkse reizen, zo wordt gezegd.

Wat het luchtvervoer betreft, zei Nasser Bourita dat het aantal vluchten is verhoogd, waarbij enerzijds het bestaande aanbod is versterkt en anderzijds nieuwe routes zijn geopend om aan de vraag op bepaalde bestemmingen te kunnen voldoen. Wat het vervoer over land betreft, heeft Bourita gezegd dat er nieuwe bedrijven gemachtigd zijn om het vervoer van wereld-Marokkanen naar Europa te verzekeren en er is ook een speciale gids opgesteld.

Lees ook: Operatie Marhaba moet Marokkaanse toerisme nieuw leven inblazen

Wat de veiligheid betreft, heeft de uitvoerende macht alle mogelijke middelen gemobiliseerd om het goede verloop van de operatie te garanderen. En met betrekking tot het gezondheidsaspect is er een soepel gezondheidsprotocol ingevoerd, dat inhoudt dat je ofwel een vaccinatiepas moet voorleggen of een negatieve PCR-test die in de 72 uur voorafgaand aan de reis afgenomen is. Ook zullen op de verschillende schepen die voor Operatie Marhaba worden gereserveerd, een arts en een isolatieruimte worden ingezet.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team