Zoeken

Hoge prijzen boottickets blijven problematisch voor Marokkaanse diaspora

16 juni 2022 - 11:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Hoewel de kwestie aan bod kwam in het parlement en de Marokkaanse regering beloofde om er een oplossing voor te vinden, blijft de prijs van de boottickets enorm stijgen. Dit maakt het voor wereld-Marokkanen moeilijk om naar Marokko te reizen met de auto.

De tickets, waarvan de prijzen de markt van vraag en aanbod volgen, werden ook afgestemd op de prijs van het hoogseizoen. Op 12 juni bedroeg de prijs van een overtocht Tarifa-Tanger over zee voor een voertuig met één passagier 227 euro (bijna 2500 dirham), volgens de website Les Inspirations Eco.

Lees ook: Hoge kosten boottickets: regering maakt belofte aan Marokkaanse diaspora

Voor een voertuig met vijf passagiers bedraagt de prijs voor een overtocht meer dan 400 euro, of meer dan 4000 dirham. Een enkele passagier zonder auto moet 43 euro (430 dirham) neerleggen, terwijl dit tarief vóór het begin van de Marhaba 2022-Operatie op 32 euro was vastgesteld.

Lees ook: Prijzen ferrytickets onbetaalbaar voor Marokkaanse diaspora

Operatie Marhaba 2022 zal meer ten goede komen aan de scheepvaartmaatschappijen dan aan Marokko, aangezien het merendeel van de maatschappijen die de overtochten exploiteren Spaans is. "Operatie Marhaba 2022 zou voor de betrokken bedrijven een omzet van minstens 1 miljard dollar moeten opleveren. Voor ’maritiem’ Marokko zou het zo’n 100 miljoen dollar moeten opbrengen", zegt een maritieme deskundige.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team