Zoeken

Man krijgt twee doses coronavaccin tegelijkertijd in Marokko

27 februari 2021 - 12:40 - Marokko

©

Een Marokkaanse man heeft op sociale media laten weten dat hij twee doses van het vaccin tegen het coronavirus op hetzelfde moment toegediend heeft gekregen in een vaccinatiecentrum in Chichaoua.

In een persverklaring bevestigt de politieprefectuur de informatie en kondigt de opening van een onderzoek aan om de verantwoordelijken te identificeren en de nodige maatregelen te treffen. Volgens de gezondheidsautoriteiten moeten de twee doses van het vaccin op meerdere weken van elkaar worden toegediend.

Sinds het begin van de vaccinatiecampagne op 29 januari 2021 in Marokko, werden meerdere fraudegevallen vastgesteld. De daders werden in alle gevallen gearresteerd en gestraft.

Op 31 januari hadden acht mensen van niet prioritaire doelgroepen in het vaccinatiecentrum Anoual in Taza, het vaccin gekregen. Enkele dagen later werd bekend dat een legercommandant in Berrechid zich eveneens onrechtmatig had laten vaccineren. Hij werd tijdelijk geschorst. In Dchira El Jihadia, nabij Agadir, werd een vrouw voor dezelfde feiten gearresteerd. Zij had toen een vals identiteitsdocument gebruikt om zich te laten vaccineren.

Bladna.nl