Zoeken

Marokko: voorraad coronavaccins bijna op?

6 maart 2021 - 12:10 - Marokko

©

Kampt Marokko met een voorraadtekort ruim een maand na de start van de nationale vaccinatiecampagne tegen het coronavirus? Na de eerste doses die aan 3.820.097 mensen zijn toegediend, zou het koninkrijk nog maar over 200.000 doses beschikken.

Sinds vrijdag 29 januari 2021, datum van de start van de nationale vaccinatiecampagne, heeft Marokko 8 miljoen doses vaccin ontvangen van Britse en Chinese laboratoria. Met deze hoeveelheid moeten in totaal 4 miljoen burgers worden gevaccineerd.

Als de gezondheidsautoriteiten besluiten om de helft van de voorraad te reserveren voor de tweede prik van reeds gevaccineerde personen, dan heeft het koninkrijk nog slechts genoeg voorraad om gedurende enkele dagen de vaccinatiecampagne tegen het coronavirus voort te zetten. Dit is in het geval dat er 100.000 mensen per dag worden gevaccineerd.

Volgens bronnen dicht bij het Ministerie van Volksgezondheid moet het tempo van de vaccinatie worden volgehouden. "We willen hetzelfde tempo aanhouden, zowel voor degenen die voor de eerste keer worden gevaccineerd, als voor degenen die de tweede dosis krijgen". Op 4 maart hebben 413.032 mensen de 2ᵉ dosis gekregen, ze zijn dus volledig geïmmuniseerd. Met andere woorden, Marokko heeft al iets meer dan 4,2 miljoen doses vaccin gebruikt, op een totaal van 8 miljoen doses die ontvangen zijn op deze datum.

Volgens de laatste berichten verwacht Marokko deze zaterdag een nieuwe partij coronavaccins. Daarnaast moeten er nog Britse vaccins toekomen en zijn er ook nog de partijen die toegezegd zijn in het kader van het Covax-programma.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team