Zoeken

Marokko verwacht levering 25 miljoen coronavaccins

21 februari 2021 - 16:40 - Marokko

©

Naast de geplande leveringen van het coronavaccin van Sinopharm, verwacht Marokko tegen eind maart 5 miljoen doses van het Britse AstraZeneca vaccin en nog ééns 20 miljoen doses in april. Dat verklaarde Samir Machour, senior vice-voorzitter van Samsung Biologics.

Marokko zal volgens Machour over anderhalve maand "minstens 20 miljoen doses hebben om 10 miljoen mensen te kunnen vaccineren." Dat vertelde de expert in een interview op Medi1 TV. Volgens hem zullen eind maart 5 miljoen doses van het vaccin van AstraZeneca vanuit Europa worden geleverd. In april zal India nog eens 20 miljoen doses van hetzelfde vaccin aan het koninkrijk leveren.

Samir Machour liet daarnaast weten dat Rabat eind maart en begin april ook de levering verwacht van vaccins van het Chinees laboratorium Sinopharm. Volgens hem verloopt de vaccinatiecampagne in Marokko "voorbeeldig" en is het "uitzonderlijk goed georganiseerd en gecontroleerd".

Op dag van vandaag werden ruim 2 miljoen mensen gevaccineerd tegen het coronavirus in Marokko, wat veel meer is dan in een groot aantal landen in de wereld. "Bijna 130 landen hebben het vaccin nog steeds niet. Het merendeel van de Arabische en Afrikaanse landen zijn nog niet begonnen met vaccineren", aldus Samir Machour.

Marokko heeft tot op dag van vandaag 7 miljoen doses van het coronavaccin ontvangen en heeft er in totaal 65 miljoen besteld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team