Zoeken

Marokko heeft al 4 miljoen mensen gevaccineerd

9 maart 2021 - 10:40 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Volksgezondheid heeft zaterdag laten weten dat bijna 4 miljoen Marokkanen een eerst dosis van het coronavaccin hebben gekregen. De tweede dosis werd intussen aan 578.942 mensen toegediend.

Marokko startte ruim een maand geleden een nationale vaccinatiecampagne om de coronapandemie onder controle te krijgen in het land. Het gratis vaccin werd intussen aan 3.913.615 mensen toegediend.

Het koninkrijk wil zo snel mogelijk 80 procent van de bevolking vaccineren om zo een groepsimmuniteit te creëren en een terugkeer naar het normaal leven mogelijk te maken.

Voorlopig werd het vaccin toegediend aan mensen in de frontlinie, met name zorgpersoneel, openbare diensten, het leger, onderwijspersoneel, bejaarde mensen en patiënten met een chronische ziekte. De campagne wordt geleidelijk aan uitgebreid naar andere bevolkingsgroepen.

Op zondag 7 maart werden in Marokko slechts 249 nieuwe besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Sinds het begin van de pandemie raakten 486.223 mensen besmet, overleden 8682 patiënten aan de gevolgen daarvan en herstelden 472.240 mensen volledig.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team