Zoeken

Royal Air Maroc versterkt vluchten naar Rusland

6 maart 2022 - 17:00 - Economie

©

Luchtvaartmaatschappij Royal Air Maroc heeft besloten haar vluchten naar Rusland te versterken, om Russen in staat te stellen naar Marokko te komen. Het koninkrijk is één van de weinige landen die hun luchtruim niet hebben gesloten voor het land van Vladimir Poetin, noch een verbod hebben uitgevaardigd voor het verblijf van Russische onderdanen.

Volgens verschillende bronnen wordt Marokko één van de belangrijkste bestemmingen voor Russen, op een moment dat het Westen een golf van sancties tegen Rusland heeft besloten, met inbegrip van de sluiting van het luchtruim of het weren van Russische onderdanen, meldt Maghreb Intelligence.

Lees ook: Rusland sluit luchtruim voor 36 landen, niet voor Marokko

Deze week hebben bemanningsleden van de Marokkaanse luchtvaartmaatschappij, volgens dezelfde bronnen, visumaanvragen ingediend bij het Russische consulaat-generaal in Casablanca.

Lees ook: Royal Air Maroc: ticket aan 750 dirham voor in Oekraïne gestrande Marokkanen

Volgens een diplomatieke bron komt er zo snel mogelijk een derde wekelijkse vlucht tussen Casablanca en Moskou, in plaats van de huidige twee. "De frequenties zullen in de nabije toekomst toenemen en eventueel ook zorgen voor verbindingen met Agadir en Essaouira", zo wordt verzekerd. Russische luchtvaartmaatschappijen zoals Aeroflot en S7 Airlines kunnen ook vluchten uitvoeren op deze routes. Russische onderdanen zijn vrijgesteld van de visumplicht voor toegang tot en verblijf in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team