Zoeken

Gedwongen tussenstop in Marokko voor Russische vliegtuigen

10 maart 2022 - 12:20 - Marokko

©

Russische vliegtuigen met bestemming Zuid-Amerika zijn genoodzaakt tussenlandingen te maken in Marokko, als gevolg van de vele economische sancties tegen Rusland, met inbegrip van de sluiting van verschillende luchtruimten.

De gevolgen van de sluiting van verschillende luchtruimten voor Russische vliegtuigen en maatschappijen zijn reeds merkbaar. Als reactie op de Russische invasie in Oekraïne hebben de Europese Unie, Canada, de Verenigde Staten en vele andere landen hun luchtruim gesloten voor de Russen. Zuid-Amerikaanse landen als Mexico en Cuba hebben daarentegen hun luchtruim opengehouden. De sancties hebben de Russische luchtvaartmaatschappij Aeroflot ertoe geforceerd haar internationale vluchten op te schorten. De maatschappij handhaaft wel haar binnenlandse routes en die met Wit-Rusland.

Lees ook: Marokko niet op lijst "onvriendelijke" staten van Rusland

Russische luchtvaartmaatschappijen die internationale vluchten blijven uitvoeren, hebben met enorme moeilijkheden te kampen. Een vlucht van Azur Air van Moskou naar Cancún, moest 12.999 km afleggen met een tussenlanding in Agadir in Marokko, meldt de gespecialiseerde website FlightRadar24. Voordien legden dezelfde vluchten 10.023 km af boven Finland, Noorwegen en Zweden. Het Russische bedrijf Nordwind bevindt zich in dezelfde situatie en vliegt nu over 8099 km naar Los Cabos in Mexico.

Lees ook: Aeroflot stopt met vluchten naar Marokko

Als reactie op de sancties sloot Rusland op zijn beurt zijn luchtruim voor 36 landen: Albanië, Anguilla, Oostenrijk, België, Bulgarije, Britse Maagdeneilanden, Duitsland, Gibraltar, Hongarije, Griekenland, Denemarken, Canada, Kroatië, Cyprus, Tsjechië, Estland, Finland, Frankrijk, Jersey, IJsland, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk. De maatregel is niet van toepassing op Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team