Zoeken

M’diq: politie grijpt in bij demonstratie voor Tarawih-gebeden

18 april 2021 - 13:20 - Marokko

©

Deze week hebben tientallen jonge mensen in M’diq gedemonstreerd om te eisen dat de moskeeën worden geopend voor de Tarawih-gebeden tijdens de Ramadan. De veiligheidsdiensten hebben een einde gemaakt aan de demonstratie en daarbij de organisatoren gearresteerd. Het zouden leden van een extremistische beweging zijn.

Het dagblad Al Ahdath Al Maghribia meldt dat de politie de groep protesterende jongeren uiteen heeft gedreven. Ze eisten de opening van alle moskeeën zodat er tijdens de Ramadan Tarwih-gebeden kunnen worden verricht.

De demonstranten gingen de straat op met borden met extremistische leuzen en lieten blijken dat ze vinden dat de overheid verzwakt is door "corruptie en de afhankelijkheid van buitenlanders". Ook menen ze dat Marokko de coronacrisis heeft gebruikt om de islam en moslims te schaden en niet om de bevolking te beschermen.

Uit het voorlopige onderzoek van de politie is gebleken dat de leiders van de demonstratie tot een extremistische organisatie behoren. Ze zijn door de politie geïdentificeerd aan de hand van videobeelden van de demonstratie.

Een week eerder is er een persoon gearresteerd voor het verspreiden van een video waarin de Marokkaanse overheid een "vijand van de islam" wordt genoemd vanwege het verbod op de Tarawih-gebeden in de moskee dat deze Ramadan van kracht is.

Bladna.nl