Zoeken

Marokko: oproepen tot overtreding Tarawih-verbod gestraft

21 april 2021 - 19:40 - Marokko

©

Naar aanleiding van de vele oproepen op sociale netwerken om Marokkanen ertoe aan te sporen om het verbod op het Tarawih-gebed tijdens de Ramadan te negeren, zijn gespecialiseerde cybercriminele brigades van de Nationale Veiligheidsdienst (DGSN) de daders aan het opsporen.

De DGSN is van plan de orde te handhaven. Zij heeft cybercrime-specialisten gemobiliseerd in de strijd tegen cybercriminaliteit in de regio’s en in het hele land, om alle publicaties te volgen die de bevolking oproepen om te protesteren tegen de avondklok en het verbod op Tarawih-gebeden in de moskeeën en in de openbare ruimte, meldt Al Ahdath Al Maghribia.

Sommige auteurs van deze publicaties werden al opgespoord en vervolgd. Onderzoeken zijn aan de gang om anderen te identificeren en op te sporen. Volgens dezelfde bron zijn deze mensen aanhangers van de Al Adl Wal Ihssane-beweging en gebruiken zij de religie voor politieke doeleinden.

De meervoudige oproepen op sociale netwerken zijn verschenen na de demonstraties waaraan op 15 april in Tanger, Safi en andere steden van het koninkrijk, door tientallen jonge mannen en tieners werd deelgenomen, uit protest tegen de avondklok vanaf 20.00 uur en het verbod op de Tarawih-gebeden. Als gevolg daarvan werden in Bni Makada tientallen mensen gearresteerd wegens het overtreden van de avondklok, die is ingesteld om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Voorafgaand aan deze arrestaties werden op de eerste dag van de Ramadan ook zeven mensen aangehouden nadat zij het verbod hadden genegeerd en buiten de deuren van gesloten moskeeën hadden gebeden.

Bladna.nl