Zoeken

Marokko: regeringsbesluit over Tarawih gebeden verwacht

20 maart 2021 - 10:50 - Gemeenschap

©

Terwijl Saoedi-Arabië reeds besloten heeft dat het Tarawih-gebed dit jaar beperkt zal worden tot maximaal 30 minuten en voorbehouden wordt aan mannen in moskeeën, vanwege de coronavirus-pandemie, heeft Marokko vooralsnog geen besluit genomen over de gebeden tijdens de maand Ramadan, die op 13 april begint.

Zullen er dit jaar tijdens de Ramadan-maand in Marokko Tarawih-gebeden worden gehouden in de moskeeën? Dat is de vraag die veel Marokkanen zich stellen, aangezien het ministerie van Habous en Islamitische Zaken zich nog niet over dit onderwerp heeft uitgesproken.

"Het is nog vroeg om te beslissen of de Tarawih al dan niet wordt gehouden tijdens deze Ramadan 2021," vertelt een regeringsbron aan Le360. "Alles zal afhangen van de epidemische situatie in het land," zei hij.

Op 18 maart bedroeg de corona-tol in Marokko 491.062 besmettingsgevallen, 478.453 genezingen en 8751 overlijdens. De epidemiologische situatie in het land lijkt geruststellend. Maar Marokkanen vrezen een tweede lockdown indien zij tijdens de heilige maand Ramadan het Tarawih-gebed in moskeeën mogen verrichten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team