Zoeken

Coronavirus: veel verzet tegen avondklok in Tanger

20 april 2021 - 19:00 - Marokko

©

Net als in het vorige jaar is het voor sommigen moeilijk om zich tijdens de Ramadan te houden aan de beperkingen die zijn ingevoerd om het coronavirus te bestrijden. Zo is er in Tanger veel verzet tegen het verbod op de tarawih-gebeden in de moskee en de avondklok die tijdens de heilige maand van kracht zijn.

Waar Marokkanen in het vorige jaar zich nog neerlegden bij de beperkingen, zijn er in de eerste avonden tijdens deze Ramadan in Tanger al verschillende protestacties gehouden. Op 14 april werden er in de wijk El Jirari tien mensen gearresteerd omdat zij voor de deur van twee gesloten moskeeën de avondgebeden hadden verricht. In de wijk Bni Makada kwamen de wijkbewoners in verzet tegen de maatregelen door in de avond van 15 april een tarawih-gebed op straat te organiseren.

De pogingen van de politiediensten om de bijeenkomsten te stoppen hebben vooral tot botsingen geleid met jongeren. Verschillende voertuigen van de politie in Tanger zijn vernield bij deze acties.

Niet alleen gelovigen in Tanger hebben moeite met het naleven van de gezondheidsregels. In twee cafés die illegaal hun deuren hadden geopend zijn 40 mensen gearresteerd voor het overtreden van de beperkende maatregelen. Ook de eigenaren en de medewerkers zijn in hechtenis genomen door de politie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team