Zoeken

Marokko bij landen met hoogst aantal schulden bij IMF

3 april 2024 - 12:00 - Economie

©

Volgens een ranglijst van de Amerikaanse financiële nieuwswebsite Insider Monkey behoort Marokko tot de 20 landen met de hoogste schulden bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF).

Met een totale schuldenlast van 1,34 miljard dollar staat Marokko op de 17e plaats in de ranglijst. Het koninkrijk heeft directe toegang tot de middelen van het IMF, mede dankzij de flexibele kredietlijn, die het in staat stelt om in geval van nood over financiële middelen te beschikken. In 2022 bedroeg het BBP van Marokko 130,91 miljard dollar, volgens cijfers van de Wereldbank.

Lees ook: IMF bevestigt miljardenlening aan Marokko

Argentinië voert de ranglijst aan met een totale schuldenlast van 32,45 miljard dollar. Egypte (10,98 miljard dollar) en Oekraïne (8,40 miljard dollar) volgen. Pakistan (5,97 miljard dollar) en Ecuador (5,83 miljard dollar) completeren de top 5.

Lees ook: IMF gaat belangrijke lening aan Marokko toekennen

Om de ranglijst te maken gebruikte Insider Monkey data van het IMF over de totale uitstaande leningen. Vervolgens hield de website rekening met de laatste schuldencijfers van elk land, die dateren van 21 maart 2024, en rangschikte de landen op basis van de hoogte van de schuldenlast. De meest recente BBP-cijfers van de Wereldbank van 2022 werden ook meegenomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team