Zoeken

Lina Boussaha vertrekt naar Saoedische competitie om hoofddoek

15 maart 2023 - 16:00 - Sport

©

Voormalig PSG-speelster Lina Boussaha speelt nu in Saoedi-Arabië. Haar missie is om het voetbal, de hoofddoek en het geloof met elkaar te verzoenen.

Lina Boussaha is opgeleid bij Paris Saint-Germain, maar verliet Frankrijk voor Saoedi-Arabië. Ze is de eerste Franse vrouw in de Saoedische vrouwencompetitie. De 24-jarige speelster is opgetogen. "Het is een bron van trots om een competitie te ontdekken en dat zal misschien de weg openen voor andere profielen zoals mij, speelsters met of zonder hoofddoek. Profielen die zich comfortabel voelen in een land als Saoedi-Arabië," zei ze op RMC Sport.

Lees ook: Basketbalspeelster met hoofddoek uitgesloten in Frankrijk (video)

De jonge voetbalster zegt dat ze blij is zich te kunnen ontwikkelen in een omgeving die in overeenstemming is met haar religieuze overtuigingen. "Voorheen gaf ik voetbal voorrang boven mijn familie, religie en andere dingen in het leven. Tijdens mijn blessure besefte ik dat mijn prioriteit bij de religie moest liggen, zo voel ik me rustiger. Ik besloot een hoofddoek te dragen. En toen ik die omdeed, wist ik dat er deuren zouden sluiten, vooral de deur naar het voetbal, om in Europa te spelen, om mijn droom in Engeland waar te maken, of mijn vele andere doelen. Maar vanaf het moment dat ik mijn geloof voorop stelde, maakte de rest me niets meer uit".

Lees ook: Nike brengt hijab uit voor sportieve moslima’s (foto’s)

Naast een kampioenschap waaraan ze kan deelnemen met haar hoofddoek, wordt Lina Boussaha ook beter betaald dan in Frankrijk (gemiddeld 3000 euro in Saoedi-Arabië tegen 2500 euro in de Franse D1 competitie). Ook al lijkt de Saoedische competitie minder intens te zijn dan in Europa, de speelster is vastbesloten hard te blijven werken. "Ik ben nog steeds competitief en stel mezelf hoge doelen", zegt ze.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team