Zoeken

Ibrahim Salah keert België de rug toe en kiest voor Marokko

28 februari 2023 - 19:00 - Sport

©

Minder dan een maand na zijn vertrek van KAA Gent naar Rennais, heeft de Belgisch-Marokkaanse Ibrahim Salah ervoor gekozen om zich bij de Atlas Leeuwen te voegen, in plaats van bij de Rode Duivels. Hij licht zijn beslissing toe.

Ibrahim Salah had voor zijn sportieve nationaliteit de keuze tussen Marokko en België maar gaf de voorkeur aan Marokko. Hij stelt dat het om een keuze gaat van het hart en bedankt België omdat het hem heeft opgeleid. "Ik heb veel te danken aan België omdat ik in dit land ben opgeleid en er ben geboren, maar mijn keuze is al gemaakt en het is Marokko," zei hij in een interview met DM Sport.

Lees ook: Waarom Belgisch-Marokkaanse voetballers voor Marokko kiezen

De 21-jarige speler is geboren en getogen in het Belgische Sint-Joost, maar zijn ouders zijn afkomstig uit Marokko. "Ik heb mijn hart gevolgd, ik wil voor Marokko spelen om mijn ouders trots te maken die daar geboren zijn. Ik wil ook mijn familie in Marokko gelukkig maken, het Marokkaanse volk, en het zou met trots zijn dat ik dit shirt zou dragen", zegt hij over zijn keuze.

Lees ook: Walid Regragui: "Binationals mogen niet met dubbelzinnigheid spelen"

Ibrahim Salah vertrok na amper een half seizoen van KAA Gent naar Rennes. Hij scoorde in 21 wedstrijden drie keer voor Gent en gaf ook één assist. Bij Rennes scoorde hij afgelopen donderdag zijn eerste goal voor de Franse ploeg in de Europa League. De club verwacht dat hij hetzelfde potentieel toont als bij zijn vorige club. Volgens veel waarnemers is de Marokkaanse vleugelspeler een veelbelovende speler die voorbestemd is voor grote prestaties in het voetbal. Voordat hij voor Marokko koos, speelde Ibrahim Salah meerdere keren voor het Marokkaans U23-team.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team