Zoeken

Karim Benzema nieuw teamgenoot Abderrazak Hamdallah bij Al-Ittihad

6 juni 2023 - 23:09 - Sport

©

Karim Benzema, Gouden Bal-winnaar van 2022, heeft bij de Saoedische club Al-Ittihad getekend na 14 jaar bij Real Madrid te hebben doorgebracht. Hij zal er samen met de Marokkaanse international Abderrazak Hamdallah spelen.

Het vertrek van Benzema, de op één na beste doelpuntenmaker en beste aangever in de geschiedenis van de Madrileense club, valt samen met de opkomst van Saoedi-Arabië in de clubvoetbal. Na Cristiano Ronaldo in januari, verwelkomt de Saoedische competitie nu een andere Gouden Bal-winnaar. Benzema, 35 jaar oud, heeft ervoor gekozen zijn carrière in het Midden-Oosten voort te zetten. Hij tekende tot 2025 bij Al-Ittihad, de huidige kampioen van Saoedi-Arabië en de club van de Marokkaan Abderrazak Hamdallah.

Lees ook: Tarik Tissoudali: "Benzema is mijn voorbeeld"

Het contract van Benzema, dat met een jaar kan worden uitgebreid, plaatst hem als één van de best betaalde sporter in de geschiedenis. Het exacte bedrag van de overeenkomst is niet bekendgemaakt maar zou volgens experts astronomisch te zijn. Volgens sommige bronnen zou de Fransman tot 200 miljoen euro per jaar gaan verdienen, met extra voordelen van de Saoedische overheid, waaronder luxe goederen en belastingvrijstellingen.

Lees ook: Franse international Karim Benzema in Marrakech (foto)

De komst van Benzema bij Al-Ittihad is slechts een stap in het ambitieuze project van de Saudi Pro League om een gewilde bestemming te worden voor ’s werelds beste voetballers. Andere grote namen in het voetbal worden er verwacht, waaronder Lionel Messie. Saoedi-Arabië hoopt met deze grote namen ook de organisatie toegekend te krijgen van het WK-2030, waar het concurreert met de gezamenlijke kandidatuur van Marokko, Spanje en Portugal.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team