Zoeken

Hussayn Touati: van Algerije naar Marokko?

4 juni 2023 - 17:00 - Sport

©

Hussayn Touati, de Marokkaans-Algerijnse vleugelspeler van de Zwitserse club Servette FC, heeft in het verleden voor Algerije gespeeld maar zegt in een recent interview dat hij de mogelijkheid om voor Marokko uit te komen niet zou afslaan.

"Mijn eerste ervaring met Algerije was een bron van trots en erkenning voor mijn werk. Als Marokko me oproept, zal ik dat ook zien als een bron van trots, want het is mijn vader (ndvr: zijn vader is Marokkaans, zijn moeder Algerijns) die me deze passie voor voetbal heeft gegeven", vertelt de Algerijnse U20 international Hussayn Touati aan Foot Mercato. Hij droomt ervan om eind juni deel te nemen aan de U23 Afrika Cup met Marokko.

Lees ook: Dit zijn de vier spelers die Walid Regragui wil overtuigen

Na een opleiding aan de jeugdacademie van Olympique Lyonnais en Paris Saint Germain speelt de 21-jarige vleugelspeler nu voor Servette FC in Zwitserland. Hij blonk uit in de Youth Leagues van de twee Franse clubs. Bij Servette was hij in eerste instantie gecontracteerd om de reserves te versterken, maar zijn prestaties overtuigden de club om hem een verlenging van 2 jaar en een profcontract aan te bieden. "Ik ben zeer trots. We hebben hier hard voor gewerkt. Het is een beloning voor mijn jarenlange opoffering. Mijn periodes bij OL en PSG hebben me hier naartoe geleid," zegt Touati.

Lees ook: Ismail Oulad M’Hand kiest Marokko boven Nederland

Het talent richt zich nu al op volgend seizoen, wanneer zijn club in de Europacup zal spelen. Zijn doel is om een vaste waarde te worden in het team. "Ik ben nog maar net begonnen," aldus de rechtervleugelspeler. Hij heeft 2 doelpunten en 2 assists in 14 wedstrijden op zijn naam staan. In het reserveteam scoorde hij 11 doelpunten en gaf hij 8 assists in 16 wedstrijden. Touati droomt er ook van om ooit in de Duitse competitie te mogen spelen. "Na Servette wil ik graag in de Bundesliga spelen. Er is veel ruimte voor aanvallende spelers. Het is een aantrekkelijke competitie. Het zou de perfecte volgende stap voor me zijn".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team