Zoeken

Stoffelijke overschotten Badis en Nekkor eilanden niet opgeëist

31 augustus 2021 - 17:00 - Marokko

©

Het Spaans leger heeft een periode van 20 dagen toegekend aan de afstammelingen van 54 Spanjaarden die op begraafplaatsen op de eilanden Badis en Nekkor, voor de kust van Marokko, begraven liggen om hun lichamen op te eisen en ze elders te begraven. Na deze periode worden de stoffelijke overschotten in Melilla begraven.

De informatie was op 9 juli in het Spaans staatsblad gepubliceerd en was bedoeld om de mogelijkheid te geven aan afstammelingen van de 54 Spaanse burgers en militairen die op de eilanden begraven liggen, op te eisen. Voxpopuli bericht dat het leger de nabestaanden op de hoogte heeft gebracht van dit besluit.

Lees ook: Spanje begonnen met opgraving stoffelijke overschotten op rots Al Hoceima

Tot op dag van vandaag werd geen enkele lichaam opgeëist door familieleden. Een begrafenisonderneming zal de overblijfselen opgraven. Hun transfer naar Melilla zal per vliegtuig gebeuren. Het Spaans leger is permanent aanwezig op Badis en Nekkor.

Het besluit om de lichamen te verplaatsen werden midden in de migratiecrisis tussen Marokko en Spanje bekendgemaakt. Officieel wordt de verplaatsing van de overblijfselen gerechtvaardigd door de vervallen staat van de begraafplaatsen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team