Zoeken

Marokkanen doodgeschoten in Mali (video)

12 september 2021 - 17:40 - Wereld

©

De Marokkaanse ambassade in Bamako laat in een persbericht weten dat twee Marokkaanse vrachtwagenchauffeurs op zaterdag 11 september zijn omgekomen bij een gewapende aanval.

Een derde Marokkaanse vrachtwagenchauffeur werd zwaargewond naar het ziekenhuis afgevoerd terwijl een vierde Marokkaan ongedeerd bleef.

Lees ook: Marokkaan vertelt ’slagveld’ Bamako

De slachtoffers werden in de gemeente Didiéni, op 300 km van Bamako, aangevallen toen ze richting de hoofdstad van Mali reden met vrachtwagens vol goederen. Een groepje gewapende mannen dat zich schuil hield achter bomen langs de weg, opende het vuur op de vrachtwagens, aldus de ambassade van Marokko in Mali.

De daders van de aanval droegen bivakmutsen en kogelvrije vesten. Ze hadden ook meerdere communicatiemiddelen mee volgens getuigen. Bovendien zouden ze niets van de slachtoffers hebben gestolen.

Lees ook: Marokkanen bij gijzelaars hotel Bamako

Volgens de ambassade verkeert de zwaargewonde chauffeur niet in levensgevaar. Hij wordt in een plaatselijk ziekenhuis verzorgd. De stoffelijke overschoten van de twee omgekomen chauffeurs werden naar Bamako gebracht. De Marokkaanse en Malinese autoriteiten zijn in contact en werken samen aan het onderzoek. De ambassade heeft ook contact opgenomen met de families van de slachtoffers om hun repatriëring te regelen. Dat bericht persagentschap MAP.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team