Zoeken

Levenslang geëist voor vergismoord op Mohamed Bouchikhi

17 mei 2023 - 22:00 - Wereld

©

Het Openbaar Ministerie wil dat de verdachten van de vergismoord op de 17-jarige stagiair Mohamed Bouchikhi in een buurthuis in Amsterdam, levenslang de gevangenis ingaan. Verdachten Randall D. (41) en Emylio G. (30), worden ook vervolgd voor de liquidaties van Siegmar Flaneur in Zuidoost en Lucas Boom in Zaandam, beiden in 2015.

Bouchikhi kwam om het leven in januari 2018. Twee gewapende mannen gingen op die dag het buurthuis in de Amsterdamse buurt Wittenburg binnen en zagen de 17-jarige Bouchikhi aan voor de crimineel Gianni L. Bouchikhi lag op dat moment op zijn buik om zich te beschermen tegen het geweld, toen een van de schutters met een Kalasjnikov het vuur op hem opende. Bij het schietincident raakten nog twee andere mensen gewond. Een van hen was vermoedelijk het eigenlijke doelwit van de schutters.

Lees ook: Proces tegen moordenaars Mohamed Bouchikhi begonnen in Amsterdam

Justitie noemde de feiten dinsdag in de rechtbank in Amsterdam gruwelijk en schokkend. "Meerdere, veelal minderjarige, ooggetuigen zijn voor het leven getraumatiseerd", aldus de officier van justitie. "De gewonden zijn getekend voor het leven." Volgende week worden de pleidooien voortgezet in de strafzaak. De uitspraak wordt verwacht op 4 augustus 2023, schrijft het AD.

Lees ook: Arrestatie voor vergismoord Amsterdamse Mohamed Bouchikhi

De beschuldigden worden ook verdacht van de moord op de 24-jarige honkballer Siegmar Flaneur aan het Leerdamhof in Amsterdam-Zuidoost, in februari 2015 en de liquidatie van de crimineel Lucas Boom. Het duo zou samen verantwoordelijk zijn voor de moorden op Flaneur en Bouchikhi. Randall D. zou met drie andere mannen de liquidatie van Boom hebben uitgevoerd. Ze hebben beiden ook een crimineel verleden. Randall D. is eerder veroordeeld voor wapenbezit en drugshandel, terwijl Emylio G. momenteel een gevangenisstraf van 4,5 jaar uitzit voor een poging tot liquidatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team