Zoeken

Arrestatie voor vergismoord Amsterdamse Mohamed Bouchikhi

12 juni 2021 - 11:40 - Wereld

©

De politie heeft begin deze week de 39-jarige Randall D. aangehouden op Curaçao voor de dood van de 17-jarige Amsterdamse Mohamed Bouchikhi, die stage liep in buurtcentrum Wittenburg op de Oostelijke Eilanden in Amsterdam. De politie meldt dat hij zal worden overgeleverd aan het parket in Amsterdam.

Er waren twee daders betrokken bij de vergismoord op 26 januari 2018 in het Amsterdamse buurthuis. Eén van de schutters maakte gebruik van een handvuurwapen, de andere schoot met een automatisch aanvalsgeweer en trof de 17-jarige Bouchiki dodelijk. Het beoogde doelwit was de toen 19-jarige Gianni L., die zwaargewond raakte maar de aanslag overleefde.

Eerder werd de inmiddels 28-jarige verdachte Emylio ’Millie’ G. gearresteerd en veroordeeld tot zestien jaar gevangenisstraf voor zijn betrokkenheid bij twee schietpartijen in Amsterdam-Zuidoost en openlijk geweld. Emylio G. is ook nog steeds verdachte in de zaak van de vergismoord in Wittenburg, schrijft het AD.

Lees ook: Marokko volgt moordzaak Mohamed Bouchikhi in Amsterdam van dichtbij

Randall D. kon in samenwerking met de lokale politie op Curaçao door een arrestatieteam worden opgepakt. Hij was op weg naar de supermarkt toen hij aangehouden werd. D. zit vast en zal worden overgeleverd aan het parket Amsterdam.

De dood van Bouchikhi had grote impact op de bewoners van de wijk. Honderden mensen liepen na zijn dood mee in een stille tocht. Ze waren geschokt, ook omdat de kogelregen zich had voorgedaan in een buurthuis in het bijzijn van veel kinderen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team