Zoeken

Levenslang voor moordenaars Mohamed Bouchikhi in Amsterdam

5 augustus 2023 - 17:50 - Wereld

©

De rechtbank in Amsterdam heeft vrijdag Emylio G. veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de vergismoord op de 17-jarige Mohamed Bouchikhi in 2018 in een buurthuis.

De feiten vonden plaats in januari 2018, toen de twee veroordeelden het buurthuis in de wijk Wittenburg binnenvielen en Mohamed Bouchikhi neerschoten. Later bleek dat de tiener niet het echte doelwit was. Twee andere mensen raakten gewond bij het schietincident, waaronder het vermoedelijke doelwit.

Lees ook: Proces tegen moordenaars Mohamed Bouchikhi begonnen in Amsterdam

De twee verdachten waren afwezig bij de uitspraak. De rechtbank noemde de feiten "zeer schokkend", benadrukkend dat de moord met een kalashnikov "blijk van ongekende koelbloedigheid" gaf. Om deze reden veroordeelde de rechtbank Emylio G., de moordenaar van Mohamed Bouchikhi, tot levenslang, en zijn medebeschuldigde, Randall D., tot een gevangenisstraf van 29,5 jaar. Het Openbaar Ministerie had levenslang geëist tegen beide verdachten. Hun advocaten hebben hoger beroep aangetekend.

Lees ook: Arrestatie voor vergismoord Amsterdamse Mohamed Bouchikhi

Beide verdachten werden ook berecht voor de moord op de 24-jarige honkballer Siegmar Flaneur in Amsterdam-Zuidoost in februari 2015, en voor de moord op de 43-jarige crimineel Lucas Boom, nabij een schoolplein in Zaandam in juni van datzelfde jaar. Beide werden vrijgesproken van deze moorden wegens gebrek aan bewijs.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team