Zoeken

Marokkaan slachtoffer afrekening in Spanje

5 juli 2023 - 17:00 - Wereld

©

Mohamed Lmouden, een 42-jarige Marokkaan, werd gedood tijdens een schietpartij tussen drugshandelaren op een boerderij in El Rincón, in het Spaanse Huelva. Twee verdachten werden gearresteerd.

Het slachtoffer, die in de wijk Puente de Vallecas woonde, was bij de politie bekend voor diefstal met geweld, fraude en drugshandel. Volgens het onderzoeksrapport van de Guardia Civil, waar Vozpópuli toegang tot had, vonden de feiten plaats op 21 juni 2022. Op die dag had Mohamed, samen met een vrouw en een andere Marokkaan, een Peugeot 3008 gehuurd om van Madrid naar Huelva te reizen voor een drugstransactie met leden van een beruchte familie uit de regio. Maar de operatie werd afgebroken nadat ze een patrouille van de nationale politie zagen.

Lees ook: Marokkanen slachtoffer afrekening in Spaans drugsmilieu

Beide partijen spraken af voor een nieuwe ontmoeting op de boerderij in El Rincón. "Toen hij de kofferbak opende, kwamen er drie gemaskerde mensen uit, gewapend met onder andere een revolver, een pistool en een jachtgeweer," vertelde een van de "medewerkers" van de familieclan. Er volgde een schietpartij waarbij Mohamed het leven liet. De 90 kilo hasj die hij was komen ophalen, werd naast zijn lichaam gevonden. De wapens die door de clan waren gebruikt, werden verstopt door Joaquín P., een van de verdachten die werden gearresteerd voor de moord op Mohamed.

Lees ook: Marokkaanse drugsbaron in Sebta slachtoffer van afrekening

Het slachtoffer stierf "tijdens een uit de hand gelopen drugstransactie en een daaropvolgende schietpartij", aldus zijn advocaat, Alfredo Arrién Paredes. Twee vermoedelijke daders van de moord zitten in voorlopige hechtenis. De politie sluit nieuwe arrestaties niet uit. De verdachten zullen worden berecht door een volksjury. De familie van Mohamed eist een schadevergoeding van 150.000 euro.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team