Zoeken

Levenslang voor Taghi in Marengo-proces

28 februari 2024 - 07:00 - Wereld

©

Na een proces van bijna zes jaar is Ridouan Taghi dinsdag veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf. De rechtbank in Amsterdam acht hem schuldig aan zes moorden, vier pogingen tot moord en voorbereidingen voor nog meer liquidaties.

Taghi was de "onbetwiste leider" van een criminele organisatie die "extreem geweld" gebruikte om angst te zaaien, aldus de rechter. De rechtbank acht het bewezen dat Taghi opnieuw moorden zou laten uitvoeren als hij vrij zou komen.

Lees ook: Geweldsman Ridouan Taghi gearresteerd

Naast Taghi kregen twee andere verdachten levenslang: zijn rechterhand Saïd Razzouki, en Mario R. Mohamed R. kreeg 27 jaar, Mao R. 15 jaar en Achraf B. 29 jaar. Kroongetuige Nabil B. werd veroordeeld tot 10 jaar celstraf.

De straffen voor de overige verdachten variëren van twee tot 23 jaar gevangenis. Deze straffen vallen lager uit dan het openbaar ministerie had geëist, mede vanwege de lange duur van het proces.

Lees ook: Rechter weigert uitspraak tegen Ridouan Taghi uit te stellen

Tijdens het Marengo-proces werden drie moorden gepleegd op mensen die gerelateerd waren aan kroongetuige Nabil B.. De rechtbank oordeelde dat deze liquidaties geen deel uitmaken van het proces.

Eisen en straffen Marengo-proces - bron: NOS

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team