Zoeken

Weduwe en minnaar veroordeeld voor ’koudbloedige moord’ op Mimoun Bergoual

22 juni 2023 - 20:00 - Wereld

©

Latifa T., de weduwe van Mimoun Bergoual, 66-jarige zakenman van Marokkaanse afkomst die in december 2020 in zijn woning in het Zuid-Hollandse dorp Oud Ade werd vermoord, is tot 19 jaar en 9 maanden gevangenisstraf veroordeeld.

De Franse minnaar (25) van de hoofdverdachte en een andere Fransman (33) die hem hielp de moord uit te voeren, zijn respectievelijk tot 19,6 en 18,5 jaar celstraf veroordeeld door de rechtbank van Den Haag.

Lees ook: Mimoun Bergoual: overspel, verraad en moord via WhatsApp

In zijn vonnis oordeelde de rechtbank dat de drie verdachten op een "koudbloedige en meedogenloze" manier hadden gehandeld om de erfenis van Mimoun Bergoual in handen te krijgen. Een vierde verdachte, een buurman van de Fransman, werd vrijgesproken. Er kon niet worden bewezen dat hij op de hoogte was van de plannen van de drie veroordeelden.

Latifa T (40) waarschuwde op 29 december 2020 de politie met het verhaal dat zij en haar man omstreeks 2.30 uur het slachtoffer waren geworden van een woninginbraak. Ze zou zich een tijd lang in het toilet hebben verstopt en trof haar man dood in de slaapkamer aan toen ze naar buiten kwam. De politie stelde een onderzoek in en ondervroeg Latifa T als slachtoffer.

Lees ook: Nederland: mysterie rond moord op Mimoun Bergoual

Twee jaar later kwam er in het onderzoek nieuw bewijsmateriaal aan het licht, waaronder een lang WhatsApp-gesprek op de telefoon van de Latifa T. Ze dacht het bericht te hebben gewist. Uit het gesprek met haar minnaar Zakaria C., een van de medeverdachten, bleek dat het slachtoffer op de hoogte was van haar overspel en dat ze hadden besloten "de zaak te regelen" door beroep te doen op de diensten van de twee Franse medeverdachten, Youssef C. en Stevens S., om een inbraak te faken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team