22 juni 2023 - 20:00 - Wereld
Latifa T., de weduwe van Mimoun Bergoual, 66-jarige zakenman van Marokkaanse afkomst die in december 2020 in zijn woning in het Zuid-Hollandse dorp Oud Ade werd vermoord, is tot 19 jaar en 9 maanden gevangenisstraf veroordeeld.
De Franse minnaar (25) van de hoofdverdachte en een andere Fransman (33) die hem hielp de moord uit te voeren, zijn respectievelijk tot 19,6 en 18,5 jaar celstraf veroordeeld door de rechtbank van Den Haag.
Lees ook: Mimoun Bergoual: overspel, verraad en moord via WhatsApp
In zijn vonnis oordeelde de rechtbank dat de drie verdachten op een "koudbloedige en meedogenloze" manier hadden gehandeld om de erfenis van Mimoun Bergoual in handen te krijgen. Een vierde verdachte, een buurman van de Fransman, werd vrijgesproken. Er kon niet worden bewezen dat hij op de hoogte was van de plannen van de drie veroordeelden.
Latifa T (40) waarschuwde op 29 december 2020 de politie met het verhaal dat zij en haar man omstreeks 2.30 uur het slachtoffer waren geworden van een woninginbraak. Ze zou zich een tijd lang in het toilet hebben verstopt en trof haar man dood in de slaapkamer aan toen ze naar buiten kwam. De politie stelde een onderzoek in en ondervroeg Latifa T als slachtoffer.
Lees ook: Nederland: mysterie rond moord op Mimoun Bergoual
Twee jaar later kwam er in het onderzoek nieuw bewijsmateriaal aan het licht, waaronder een lang WhatsApp-gesprek op de telefoon van de Latifa T. Ze dacht het bericht te hebben gewist. Uit het gesprek met haar minnaar Zakaria C., een van de medeverdachten, bleek dat het slachtoffer op de hoogte was van haar overspel en dat ze hadden besloten "de zaak te regelen" door beroep te doen op de diensten van de twee Franse medeverdachten, Youssef C. en Stevens S., om een inbraak te faken.
Genoeg dadels voor Ramadan 2025 in Marokko?
Marokko gaat elektrische Dacia produceren
Hogesnelheidstrein Marrakech-Agadir krijgt impuls
Brandstofprijzen in Marokko: sterke stijging dreigt
Marokko koopt dertig Mirage gevechtsvliegtuigen
Marokko en België slaan handen ineen
Marokko oorzaak zware crisis tussen Algerije en Frankrijk
Marokko heeft mooiste stand op Vakantiebeurs Utrecht
Advocaat Inez Weski: "8000 berichten uitgewisseld met zoon Taghi"
Naam Mohammed populairder dan ooit in Nederland
Spanje wil belasting van 100% voor huizenkopers uit Marokko
Onvrede onder Marokkaanse leraren in het buitenland
Europa: valse waarschuwingen om Marokkaanse export te schaden
Schandaal in Rotterdam: belastinggeld naar kaasfabriek in Marokko