Zoeken

Istiqlal wil cannabisteelt legaliseren

22 november 2012 - 15:07 - Marokko

©

Istiqlal-Kamerlid Nouredine Mediane heeft dinsdag in het Parlement gepleit voor de legalisering van wietteelt in Marokko.

In het bijzijn van minister van Binnenlandse Zaken Mohand Laenser, oordeelde Mediane dat cannabisteelt lucratief zou zijn als het zou gebeuren op een beperkt gebied.

"De verwerking van gerst tot bier en van vijgen tot Mahia, heeft de legalisering van gerst en vijgen toch ook niet kunnen voorkomen", aldus de MP tijdens de sessie besteedt aan de begroting van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Volgens Mediane worden 300.000 Riffijnen vervolgd voor wietteelt, onder wie bekende figuren en gemeenteraadsleden in het noorden.

In mei 2011 hadden Nouredine Mediane en Hamid Chabat, huidige hoofd van de Istiqlal, reeds gepleit voor de legalisering van cannabisteelt tijdens een meeting in Ketama. Mediaan en Chabbat hadden toen een industrieel en medisch gebruik voorgesteld.

Het idee was zelfs tijdens de verkiezingscampagne in 2009 in Ketama, hernomen door kandidaten van de Authenticiteit en Moderniteit Partij (PAM).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team