Zoeken

Yasmina Baddou burgemeester van Casablanca?

29 september 2012 - 17:14 - Marokko

©

Yasmina Baddou, oud-minister van Gezondheid, heeft Hamid Chabat ondersteund in zijn race voor het presidentschap van de Istiqlal partij. Daarvoor wil Chabbat haar bedanken door haar tot coördinator te benoemen voor de regio van Casablanca.

Haar benoeming is een stap in de reorganisatie van de Istiqlal in Casablanca, waar Yasmina Baddou reeds enige invloed heeft als Kamerlid voor de wijk Anfa.

Later, in 2013, wil Yasmina Baddou burgemeester van Casablanca worden. Dit al bevestigt volgens de media, het spel van allianties om Hamid Chabat aan het hoofd van de Istiqlal te krijgen.

Ook behoren 12 van de 29 leden van het directiecomité van de Istiqlal, tot het vorig comité. Daarbij horen Yasmina Baddou, Karim Ghellab, Taoufiq Hejira, Bouamar Tighouane en Adil Douiri. Deze laatste hoopt de volgende minister van Financiën te worden.

Abdelouahed El Fassi, verliezende kandidaat van de Istiqlal, meent dat pro-Chabat partijen buiten de Istiqlal, druk hebben uitgeoefend op leden van de partij. Hun doel is dankzij Chabat een kabinetswijziging te verkrijgen, aldus El Fassi.

Yasmina Baddou ontkent dit en meent Hamid Chabat’s kamp te hebben gekozen, drie maanden voor het begin van de strijd om het presidentschap van de Istiqlal.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team