Zoeken

Istiqlal komt met wet over legalisering cannabis in Noord-Marokko

6 februari 2014 - 19:45 - Marokko

©

De Istiqlal-partij heeft een wetsvoorstel ingediend met betrekking tot de teelt, industrialisatie en verkoop van cannabis in Marokko.

De tekst, voorgelegd aan de parlementscommissie Productieve sectoren, pleit voor de legalisering van wietteelt in vijf regio’s van Noord-Marokko: Al Hoceima (Ketama, Targuist, Bni Boufrah), Chefchaouen, Tetouan (Bni Hassan, Bni Said), Ouezzane (Mokrisset) en Taounate (Ghafssay).

Met dit wetsvoorstel wil de Istiqlal dat cannabis een essentiële factor wordt van de ontwikkeling in het noorden van het land. Dit zou mogelijk zijn door een industrieel gebruik van cannabis, maar ook door landbouwers die cannabis kweken een legaal status te geven.

In de tekst wordt eveneens de oprichting van een agentschap voor de regelgeving, controle en marketing van cannabis voorzien. De partij heeft eveneens aan een sanctiesysteem gedacht voor overtreders en de medische behandeling van drugsverslaafden.

Cannabisteelt werd in 1917 via een koninklijke dahir toegestaan in Marokko. De tekst, dat op 22 augustus 1935 werd herzien, bood aan stammen in Al Hoceima en Chefchaouen de mogelijkheid om kif te groeien op voorwaarde dat het enkel aan de nationale tabaksregie werd verkocht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team