Zoeken

Marokkaanse ministerie verhuurt grond aan cannabiskwekers

20 april 2012 - 16:42 - Marokko

©

Circa 550 hectare grond behorende tot het Ministerie van Habous, wordt in de regio van Ouezzane verhuurd aan cannabiskwekers. Dat meldde PAM-Kamerlid Larbi Mharchi maandag tijdens een parlementssessie.

Een deel van de begroting van het ministerie van Habous en islamitische zaken komt dus van de cannabisteelt, en zou onder meer dienen voor het betalen van sommige geestelijken, imams en moskeebedienden.

De verklaring van Mharchi tijdens een sessie over de begrotingswet, werd met veel ongeloof ontvangen door de aanwezigen en vooral door de minister van Begroting Idriss Azami.

Nochtans hebben meerder verantwoordelijken uit Ouazzane aan bladna.nl bevestigd dat dit geen geheim was in de regio. In Mokrisset bijvoorbeeld, verhuurt het ministerie al een tiental jaren land aan cannabisproducenten.

In Marokko, één van de grootste cannabisproducenten in de wereld, werden 47.500 hectare grond gebruikt voor cannabisteelt in 2010, tegen 134.000 hectare in 2003, aldus de International Narcotics Control Board (INCB).

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team