Zoeken

Legalisatie cannabis, financiële meevaller voor Marokko

8 mei 2021 - 15:40 - Economie

©

Uit haalbaarheidsstudies naar de legalisatie van cannabis in Marokko is gebleken dat de teelt en verkoop van cannabis voor medisch, cosmetisch en industrieel gebruik de staatsinkomsten met 40% zal laten groeien.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken heeft de bevindingen van verschillende onderzoeken gepresenteerd aan het Marokkaanse parlement. Uit de onderzoek is onder andere gebleken dat de cannabisindustrie jaarlijks een nettowinst van 110.000 dirham per hectare op kan gaan leveren. Dit zou neerkomen op een groei van het jaarlijkse staatsinkomen van 40%.

Europa is de meest voor de hand liggende partner als het gaat om de export van cannabis omdat er op het continent veel vraag is naar het product en Marokko relatief makkelijk toegang kan krijgen tot deze afzetmarkt. In het rapport van het ministerie van Binnenlandse Zaken staat vermeld dat de export van cannabis in 2028 ongeveer 4,2 miljard dollar op zal brengen.

In Spanje, Nederland, Groot-Brittannië en Duitsland is de wetgeving voor de import van cannabis het meest gunstig. De Marokkaanse export van cannabis naar deze landen zou voor Marokko een jaarlijkse financiële meevaller op kunnen leveren van 25 miljard dollar tegen 2028.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team