Zoeken

Sterke stijging Marokkaanse auto-export

9 mei 2021 - 20:20 - Economie

©

In het eerste kwartaal van 2021 is de export van de Marokkaanse automobielsector sterk gestegen met 38,9%. Dit komt overeen met een winst van 22,6 miljard dirham. Dit blijkt uit een rapport van het Marokkaanse Wisselkantoor.

In de publicatie van het deviezenkantoor staat dat de stijging van de export van motorvoertuigen in 2021 vooral is veroorzaakt door een groei van 51,9% in de markt voor autobouw en een toename van 23,4% in de bekabelingsindustrie van Marokko.

Ook staat er vermeld dat de gehele Marokkaanse economie in het eerste kwartaal van 2021 met 13,4 miljard is gegroeid. De groei van de export van fosfaat en derivaten, die met 21,7% is gestegen, levert ook een flinke bijdrage aan de groei. De verkoop van fosforzuur heeft in dezelfde periode meer dan 1,5 miljard dirham opgeleverd en de export van natuurlijke en chemische meststoffen 879 miljoen dirham. De elektronica- en elektriciteitssector kende een groei van 21,5%.

De meest verliesgevende sectoren van de Marokkaanse economie zijn de luchtvaartsector met een krimp van 17,3%, en de textiel- en leersector met een verlies van 5,5%. De laatstgenoemde branche heeft vooral te lijden onder een daling van de verkoop van confectiekleding met 7,1% en een afname in de aanschaf van schoenen met 19,5%.

Eind maart verkeerde de landbouw- en voedingssector in een stabiele staat met een stijging van de verkoop van landbouwproducten en goede prestaties in de bosbouw.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team