Zoeken

Leden Mocro Maffia in Spanje opgepakt voor moord op Marokkaan

1 juli 2022 - 11:40 - Wereld

©

De "Mocro Maffia", een Marokkaanse criminele groep in Nederland die zich bezighoudt met drugshandel in heel Europa, heeft in januari in Chiclana (Cádiz) Ebrahim Buzhu vermoord. Het gaat om een Nederlands lid van Marokkaanse afkomst van de criminele organisatie "De Slager". De Spaanse Guardia Civil arresteerde ook vijf leden van deze machtige maffia.

Het slachtoffer werd met een kogel in zijn hoofd aangetroffen in het voertuig waarin hij met een ander lid van het netwerk naar de Costa del Sol was gereisd. Het voertuig werd in brand gestoken om bewijsmateriaal te vernietigen. Volgens de Guardia Civil werden twee leden van de organisatie vanuit Nederland naar Chiclana (Cádiz) gestuurd met de opdracht Buzhu te vermoorden. Er wordt verondersteld dat het een afrekening was tussen drugshandelaars.

Lees ook: Aartsvijand Ridouan Taghi in Zuid-Spanje geliquideerd

In samenwerking met de Nederlandse en Franse justitiële en politiële autoriteiten hebben speurders huiszoekingen uitgevoerd en arrestaties verricht in Chierry (Frankrijk), Benalmádena, Alahurín el Grande (Málaga), Guadiaro, San Martín del Tesorillo en Chiclana de la Frontera (Cádiz). De plaats waar het lichaam van het slachtoffer en het uitgebrande voertuig werden gevonden, werd door de rechercheurs uitgekamd.

Lees ook: Mocro Maffia-kopstuk opgepakt in Servië

De politieagenten identificeerden en lokaliseerden vijf verdachten. Ze werden alle vijf gearresteerd en er werden verscheidene mobiele telefoons, documenten en computerapparatuur in beslag genomen. Twee van de verdachten worden beschuldigd van moord, lidmaatschap van een criminele organisatie en illegaal wapenbezit. De andere drie worden verdacht van heling.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team