Zoeken

Leden Mocro-maffia gearresteerd in Spanje

5 juli 2022 - 12:40 - Wereld

©

De Spaanse nationale politie heeft, in samenwerking met de Zweedse politie, de Franse OFAST en de Nederlandse politie, een drugshandelnetwerk ontmanteld dat zeer actief was in Europa. In Spanje werden in totaal vijf mensen gearresteerd, waaronder twee leden van de Nederlandse Mocro-maffia.

De Marokkaanse Fikri Amellah is één van de twee leden van de Mocro-maffia die betrokken zijn bij dit grote cocaïnesmokkelnetwerk. Hij zit momenteel een straf uit voor andere feiten, zegt de politie. De tweede, de Zweed Jonas Sture Falk, werd op 30 juni op Ibiza gearresteerd. Hij woont al meer dan tien jaar in Barcelona en wordt beschouwd als één van de topfiguren van de wereldwijde drugsmaffia, aldus Estrella Digital.

Lees ook: Leden Mocro Maffia in Spanje opgepakt voor moord op Marokkaan

Jonas Sture Falk staat bekend als ‘de Zweedse Pablo Escobar’. Hij werd opgepakt in een strandbar en zou samenwerken met Fikri Amellah. In 2010 werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van 18 jaar wegens drugshandel, maar in 2014 werd hij vrijgelaten nadat hij beroep had aangetekend tegen het vonnis. De Zweed maakte gebruik van luxe jachten om cocaïne van Colombia naar Spanje te vervoeren. Ook in 2019 werd hij gearresteerd en veroordeeld tot 2,5 jaar celstraf voor het witwassen van geld dat afkomstig was van drugshandel, maar hij werd opnieuw vrijgelaten.

Lees ook: Hoofdverdachten Nederlandse drugszaak naar Marokko gevlucht

De laatste jaren heeft Falk samengewerkt met Andrés Murillo Figueroa, een drugshandelaar die voor Pablo Escobar werkte en van wie wordt aangenomen dat hij nog steeds de cocaïnehandel in Medellín (Colombia) leidt. Vorig jaar nam de Spaanse politie in Huelva 1623 kilo cocaïne in beslag. De drugs waren met een zeilboot uit Colombia ingevoerd en werden aangetroffen in een garage in het hart van de stad. De goederen behoorden toe aan de Colombiaan en zouden door Falk in Spanje worden gedistribueerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team