Zoeken

Mocro Maffia-kopstuk opgepakt in Servië

24 mei 2022 - 16:20 - Wereld

©

Eén van de laatste kopstukken uit de organisatie van Ridouan Taghi is opgepakt in Servië. Het gaat om Boris P. die volgens de Nederlandse justitie bekendstaat als de ’CEO van de divisies geweld en financiën’. Nadat een aantal andere handlangers van Taghi in de boeien werd geslagen, sloeg P. op de vlucht. Sindsdien lukte het hem uit handen van justitie te blijven.

Boris P., alias de Bosniër, zou een belangrijke functie hebben gehad binnen de organisatie van Ridouan Taghi en de recherche was dan ook erg gebrand op zijn arrestatie. "Hij zorgde dat het verdienmodel van de criminele organisatie in stand bleef, controleerde of drugstransporten doorgang vonden en verstrekte mogelijk ook geweldsopdrachten", aldus justitie.

Lees ook: Razzouki "niet klaar" voor proces

Justitie is van mening dat de ontmanteling van de Mocro Maffia goed verloopt, er werden inmiddels wereldwijd verschillende leiders opgepakt, zoals Saïd Razzouki in Colombia, Gerel Palm in Brazilië, Jaoud F. in Marokko, Greg F. op Curaçao en de gebroeders M. in Suriname, schrijft De Telegraaf. Er zal om de uitlevering van P. worden gevraagd en als dat doorgaat komt hij net als de andere leden van de criminele organisatie in de EBI in Vught te zitten.

Lees ook: Mohamed wil ’ex-Marengo-stichting’ oprichten

De recherche is nog op zoek naar handlangers van Taghi in binnen- en buitenland. Ze willen de volledige top ontmantelen en langdurig achter grendels plaatsten, om de ontwrichting van de maatschappij door geweld in te dammen. Ze vrezen wel dat de kopstukken ook vanuit de gevangenis doorgaan met criminele activiteiten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team