Zoeken

Aartsvijand Ridouan Taghi in Zuid-Spanje geliquideerd

25 januari 2022 - 09:00 - Wereld

©

Ebrahim Buzhu, bijgenaamd ’De Slager’, is in Zuid-Spanje geliquideerd. Hij stond op de dodenlijst van Ridouan Taghi, vanwege informatie die hij in 2015 aan de politie had doorgespeeld.

De 52-jarige Utrechtse drugshandelaar van Marokkaanse afkomst, Ebrahim Buzhu alias de ‘Slager’, is een aartsvijand van Ridouan Taghi. Hij is op zijn schuiladres in Zuid-Spanje geliquideerd, schrijven Spaanse bronnen. Hij werd afgelopen weekend met een schotwond in zijn hoofd dood gevonden in een uitgebrande auto in de omgeving van Cadiz.

Lees ook: Ridouan Taghi: "Liever dood dan namen noemen"

In de zomer van 2015 deed Buzhu bij de Landelijke Recherche aangifte van een levensbedreigende situatie. Hij wees naar Taghi als ’grote speler in de cokehandel’ en beschuldigde hem ervan opdracht te hebben gegeven voor meerdere huurmoorden. Hij was er ook achter gekomen dat een moordcommando naar hem op zoek was.

Lees ook: Nederlandse justitie denkt dat Taghi nog steeds wil ontsnappen

De ‘Slager’ leefde sindsdien ondergedoken in het buitenland en was zeer voorzichtig. Hij zou eind vorig jaar worden gehoord als getuige in het Marengo-proces tegen Taghi. Het is niet duidelijk of dat verhoor inmiddels is doorgegaan en het is ook nog onduidelijk of de moord een wraakactie van Taghi is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team