Zoeken

Landbouwsector Marokko maakt steeds meer gebruik van drones

7 november 2020 - 15:40 - Economie

©

De Marokkaanse landbouwsector maakt steeds meer gebruik van drones. Op deze manier controleren de boeren of de grond en de producten in orde zijn. Marokko maakt steeds meer gebruik van moderne technologie in de agricultuur.

Dronepiloot Abbes Kailil vertelt aan persdienst MAP dat de drones voor de boeren een "efficiënt en duurzaam apparaat is". De boeren krijgen door deze vliegtuigjes accurate informatie. Hiermee kunnen ze ingrijpen als dat nodig is.

De drones die gebruikt worden zijn volledig van Marokkaanse makelij. Ouderwetse methodes zouden ineffectief zijn en kosten uiteindelijk meer geld dan het gebruik van de vliegtuigjes, aldus MAP. Kailil zegt dat men de drones doelgericht kan gebruiken voor velden waar mais, suikerriet, koolzaad en zonnebloem groeien.

Echter zijn er in Marokko strenge regels voor het gebruik van drones. Niet iedereen mag zomaar een drone hebben. Volgens de Marokkaanse wetgeving komt met het gebruik van een drone de privacy van de Marokkaanse burger in het geding. Computerspecialist Anass Ait Ben El Arbi zegt dat de restricties jongeren beperkt in hun creativiteit. De president van EMlaero Assia Qarqachat begrijpt juist wel de wetgeving. Volgens haar kunnen bedrijven nog altijd een vergunning ervoor aanvragen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team