Zoeken

Zo wil Marokko cannabis legaliseren

26 februari 2021 - 14:00 - Economie

©

Het wetsontwerp betreffende "het legale gebruik van cannabis" in Marokko, staat op het punt te worden goedgekeurd door de regering. Onmiddellijk na de goedkeuring ervan zal een vergunning worden geëist van iedereen die belangstelling heeft voor de teelt ervan.

Naast de vergunning, zullen boeren ook verplicht worden om een coöperatie op te richten, meldt Morocco Today, eraan toevoegend dat deze legalisering eindelijk recht doet aan de boeren. Terwijl de georganiseerde netwerken meer dan 128 miljard dirham hebben verdiend, leverde cannabis de boeren slechts 4,5 miljard dirham op. Bovendien zou dit wetsvoorstel op sociaaleconomisch niveau een meerwaarde kunnen bieden voor bepaalde regio’s.

Volgens het wetsontwerp moeten landbouwers de Marokkaanse nationaliteit hebben en meerderjarig zijn om een vergunning te krijgen. Zij moeten ook "in één van de bij decreet vastgestelde douars van de provincies wonen, lid zijn van speciaal opgerichte coöperaties, eigenaar zijn van het perceel grond dat voor dit doel is bestemd of de toestemming hebben verkregen van de eigenaar, of beschikken over een door de plaatselijke administratieve autoriteit afgegeven certificaat".

Bedrijven voor de verwerking en industrialisatie van Indiase hennep of erkende exportbedrijven, moeten in het bezit zijn van een verkoopcontract. Er zal een nationaal agentschap worden opgericht om de sector te reguleren. Overeenkomstig artikel 10 moeten alle leveringen plaatsvinden in de aanwezigheid van een commissie bestaande uit vertegenwoordigers van het agentschap en van de bevoegde plaatselijke en veiligheidsautoriteiten. De notulen worden opgesteld door vertegenwoordigers van het agentschap.

Voorts voorziet de tekst niet in de commercialisering, de uitvoer en de invoer van Indische hennep en verwerkte en geïndustrialiseerde producten daarvan, behalve voor medische, farmaceutische en industriële doeleinden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team