Zoeken

Lancering luchtverbinding Marokko Israël uitgesteld

16 januari 2021 - 15:20 - Marokko

©

De lancering van de luchtverbinding tussen de luchthavens Mohammed V en Ben Gurion, wordt waarschijnlijk uitgesteld. Volgens de Marokkaanse minister van Luchtvervoer, Nadia Fettah, zullen de eerste vluchten tussen Israël en Marokko pas in februari of maart door kunnen gaan.

De belangrijkste redenen voor het uitstel is een vertraging bij de ondertekening van een luchtvaartovereenkomst tussen Marokko en Israël en de recente ontwikkelingen van de coronavirus-pandemie. "Aangezien er geen persbericht van de openbare autoriteiten (Ministerie van Luchtvervoer en DGAC) is gepubliceerd dat aangeeft dat er een overeenkomst is, kunnen er geen verbindingen plaatsvinden tussen Marokko en Israël", meldt een betrouwbare bron aan Media24. Zonder deze overeenkomst kan de lancering van commerciële vluchten tussen de luchthavens van Casablanca en Tel Aviv van Royal Air Maroc (RAM), die gepland stond op 16 januari, niet door gaat.

Zowel op regeringsniveau als op het niveau van de luchtvaartautoriteiten moeten er akkoorden worden gesloten om het burgerluchtverkeer tussen beide landen mogelijk te maken. Hoe lang het nog gaat duren hangt volgens de minister af van de eisen van de betrokken partijen.

"In afwachting van de afronding en ondertekening van de overeenkomst, zoeken de Israëlische (El Al Israel en Isair) en nationale (RAM) luchtvaartmaatschappijen naar partners (afhandeling, vracht, beveiliging) om hun toekomstige vluchten naar de luchthavens van Casablanca en Tel Aviv uit te kunnen voeren", meldt dezelfde bron.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team