Zoeken

Verbindingskantoor Israël in Marokko geopend

29 januari 2021 - 16:00 - Marokko

©

Enkele weken na de hervatting van de betrekkingen tussen Tel Aviv en Rabat, heeft Israël op dinsdag 26 januari 2021 een verbindingskantoor in Marokko geopend. David Govrin, de nieuwe ambassadeur en zaakgelastigde, kwam diezelfde dag ook aan in Rabat, aldus een verklaring van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken.

Tel Aviv opent opnieuw een diplomatieke missie, 20 jaar na de sluiting van het vorige verbindingsbureau. Voor het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken is het een "feestdag voor de staat Israël". "David Govrin en zijn team zullen werken aan de bilaterale betrekkingen op alle gebieden, inclusief alles wat verband houdt met politieke dialoog, toerisme, economie en de culturele banden", aldus dezelfde verklaring.

Marokko en Israël ondertekenden in december een normalisatie-overeenkomst. Het koninkrijk volgde daarmee de Verenigde Arabische Emiraten, Bahrein en Soedan op.

Ondersteund door de Verenigde Staten, werden bilaterale overeenkomsten ondertekend op het vlak van directe luchtverbindingen, waterbeheer, verbindingen tussen financiële systemen en een overeenkomst voor visumvrijstelling van diplomaten. "Het is een belangrijke dag voor vrede en een spannende dag voor de uitvoering van onze overeenkomsten met de Emiraten en Marokko", aldus de Israëlische minister van Buitenlandse Zaken Gabi Ashkenazy.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team