Zoeken

Lale Gül en Selma Omari ruziën over islam-uitspraak

16 september 2022 - 10:00 - Cultuur

©

Schrijfster Lale Gül ontketende in Nederland een enorme ophef met haar boek ’Ik ga leven!’. Het boek is een aanklacht tegen haar strenge islamitische opvoeding en haar geloofscultuur. Inmiddels host ze al een tijd lang een gelijknamige podcast en daarin haalde ze recent scherp uit naar influencer Selma Omari, die dat niet zomaar over haar heen liet gaan.

Lale Gül gaat in de podcast ’Ik ga leven!’ in gesprek met wetenschapper Ömer Uyar over verschillende maatschappelijke thema’s. In aflevering 59 zetten Lale en haar gesprekspartner vraagtekens bij een uitspraak van Selma Omari met betrekking tot lhbti+-acceptatie, schrijft axed.nl. Selma zei namelijk dat niemand kan oordelen over wat goed of fout is, behalve God zelf, zelfs wanneer de Koran homoseksualiteit expliciet afkeurt.

Lees ook: Selma Omari worstelt in nieuwe docu met kritiek en met zichzelf

Gül begrijpt de uitspraak van Selma niet. "Dit moet iemand mij echt uitleggen. Hoe kun je geloven in een Almachtige God die het blijkbaar niet goedkeurt? Het is God hè, God. Allah keurt het niet goed. Wie ben jij dan, om te zeggen dat jij het wel goedkeurt? Dat snap ik niet", zegt ze in haar podcast.

Haar gesprekspartner Ömer Uyar voegt eraan toe dat haar uitspraak eigenlijk betekent dat je niets in de Koran serieus hoeft te nemen, want je zou mensen in hun eigen waarde moeten laten. "Nou het boek wordt juist gebruikt om mensen te judgen. Net zoals wij het rechtboek gebruiken om mensen te judgen en in de Koran staat dat ook", zegt hij.

Lees ook: Selma Omari te zien in nieuwe romcom

Selma reageerde fel onder het fragment uit de aflevering van de podcast van Lale Gül: "Dit is pure domheid. Koran om te judgen? Ons boek is meegegeven als rode draad om bij te leven. Wij zijn zondaars. Als je als individu moeite hebt met de regels volgen is het NIET aan mij of jullie d*mb *sses om te judgen. Er is maar 1 die kan judgen en dat is Allah. On the day smartypants staan zowel jullie als ik alleen bij de weging. Succes he met het verspreiden van deze stupidity", aldus Selma Omari.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team