Zoeken

Zus Gad Elmaleh onthult familiegeheim

23 september 2022 - 17:00 - Cultuur

©

Judith Elmaleh, de zus van Gad Elmaleh, was donderdag op RTL om haar eerste roman "Une Reine" (Een Koningin) voor te stellen. Volgens de Marokkaanse komiek werd het boek geïnspireerd door een "gek" familiegeheim.

In haar eerste roman, uitgegeven door Robert Laffont, vertelt Judith Elmaleh het verhaal van haar familie. Vooral die van haar grootmoeder, die op 14-jarige leeftijd onder dwang werd uitgehuwelijkt aan haar oom. Een familiegeheim dat "vrij laat" werd ontdekt, onthult ze. "Ze deden haar een mooie jurk aan en namen haar mee naar een feest. Ze vond het feest geweldig. En na het feest zei ze tegen haar moeder: ’Ik wil naar huis, ik ben een beetje moe.’ En zij antwoordde: ’Nee, je kunt niet naar huis gaan, je moet hier blijven.’ Ze bleef er haar hele leven. Ze was getrouwd, maar ze wist niet dat het feest haar bruiloft was."

Lees ook: Gad Elmaleh bespreekt zijn leven als verstokte vrijgezel

De grootmoeder was nog een tiener, een paar maanden later was ze zwanger. Ze was de tweede vrouw van haar man. Ze begreep niet echt wat er aan de hand was. Judith Elmaleh presenteerde het boek aan de luisteraars van RTL in aanwezigheid van haar broer Gad Elmaleh. "We hebben nog steeds een gekke familie. In mijn jeugd zeiden ze altijd dat de eerste vrouw van mijn grootvader mijn overgrootmoeder was," antwoordde de 51-jarige komiek.

Lees ook: Humorist Gad Elmaleh: moeders van mijn kinderen zijn "noch joods, noch Marokkaans

Voor de acteur en overtuigd vrijgezel was zijn grootmoeder "een feministe voor haar tijd". Toen hij haar vertelde dat hij een vrouw wilde trouwen die "couscous maakt" zoals zij, antwoordde ze: "Zoek je een vrouw of zoek je een poetshulp?" Judith herinnerde zich een andere wijze raad van haar grootmoeder: "Toen ik trouwde, zei ze me: ’Als je niet gelukkig bent, vertrek gewoon’. Die zin bleef in mijn hoofd hangen. Niet om haar te gehoorzamen, maar ik had toestemming om het te doen, zij had die vrijheid niet."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team