Zoeken

Israëlische tank Merkava integreert Marokkaanse leger

7 juli 2023 - 09:54 - Marokko

©

Marokko is van plan om verschillende Merkava tanks van Israëlische makelij aan te schaffen om zijn leger te versterken. De twee landen hebben hun militaire samenwerking versterkt sinds de normalisering van hun diplomatieke betrekkingen in 2020.

Israël overweegt om gebruikte maar gereconditioneerde Merkava tanks te verkopen aan Marokko, meldt El Español. De afgelopen jaren heeft het koninkrijk diverse wapens en defensiesystemen gekocht van de Verenigde Staten, Frankrijk en Israël om te concurreren met Algerije, beschouwd als de belangrijkste militaire macht in de Maghreb.

Lees ook: Israël en Marokko in gesprek over deal Merkava-tanks

De Merkava is een pantserwagen gemaakt in Israël. Het eerste model, de Merkava I, werd vanaf 1974 geproduceerd en de verbeterde versie, de Merkava II, vanaf 1979, gevolgd door de Merkava III in 1989. De laatste versie, de Merkava IV, werd geleverd in 2004. Het bevat sensoren die in staat zijn om raketten of granaten te detecteren en te vernietigen met behulp van explosieven. Het kan ook doelen bereiken op een afstand van 8 kilometer.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team