Zoeken

Kwart Marokkanen heeft geen vertrouwen in de toekomst

23 oktober 2021 - 19:40 - Economie

©

Zo’n 24,4% van de Marokkaanse huishoudens verwacht dat hun levensstandaard de komende 12 maanden zal verslechteren. Dat blijkt uit gegevens van de Hoge Commissie voor Planning (HCP).

Na een sterke verslechtering tijdens de laatste 12 maanden, gekenmerkt door de coronapandemie, is de stemming van de Marokkaanse huishoudens minder slecht in het derde kwartaal van 2021. Dit blijkt uit de resultaten van de door de HCP uitgevoerde permanente enquête onder Marokkaanse huishoudens.

Lees ook: Marokkaanse huishoudens hebben verschillende bronnen van inkomsten

Over het geheel genomen meldt 59,4% van de huishoudens een verslechtering van hun levensstandaard in de afgelopen 12 maanden, 22,7% handhaaft hetzelfde niveau en 17,9% voelt een verbetering.

In de komende 12 maanden verwacht 24,4% van de huishoudens dat hun levensstandaard zal dalen, 41,8% dat deze op hetzelfde niveau zal blijven en 33,8% denkt dat deze zal verbeteren.

Lees ook: Marokkaanse huishoudens krijgen weer vertrouwen

Wat de werkloosheid betreft, zijn de indicatoren echter pessimistisch: 84,2% tegen 5,9% van de huishoudens verwacht dat de werkloosheid in de komende 12 maanden zal stijgen. Ook is 72,1% tegen 10,1% van de huishoudens van mening dat dit niet het juiste moment is om duurzame goederen aan te schaffen.

Andere gegevens uit de enquête hebben betrekking op spaargelden en de kosten van levensmiddelen en getuigen van de gevoelens van Marokkaanse gezinnen, die vrezen dat de kosten van levensonderhoud in de komende 12 maanden zullen stijgen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team