Zoeken

Militaire luchtbrug tussen de VAE en Marokko?

9 januari 2022 - 18:20 - Marokko

©

De luchtmacht van de Verenigde Arabische Emiraten vliegt sinds kort tussen haar bases in de Emiraten en bases in Marokko. Deze militaire luchtbrug kan op verschillende manieren worden geïnterpreteerd.

Het Twitteraccount Gerjon volgt het luchtverkeer in verschillende regio’s van de wereld en onthult dat minstens 17 militaire vluchten, voornamelijk C-17’s en A330-MRTT’s van de luchtmacht van de Verenigde Arabische Emiraten tussen 1 december en begin januari 2022 heen en weer vlogen zonder het Algerijnse luchtruim te doorkruisen, meldt Menadefense.

Lees ook: Marokko en Verenigde Arabische Emiraten bespreken militaire samenwerking

Drie van deze vluchten werden uitgevoerd voor onderhoud van vliegtuigen. De redenen voor de andere 14 vluchten blijven echter onduidelijk. Deze vluchten zouden verband houden met de levering van Wing-Loong drones door de Emiraten aan Marokko. Eén drone werd gefotografeerd tijdens een vlucht in de buurt van een Marokkaanse basis in de Sahara in december.

Lees ook: Verenigde Arabische Emiraten schenken Mirage 2000-9 vliegtuigen aan Marokko

Mogelijk werd er nog ander materiaal geleverd door de Emiraten aan Marokko. Een andere mogelijkheid is dat de vluchten betrekking hadden tot de levering van materiaal voor VIP jachtpartijen ter gelegenheid van de eindejaarsvakantie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team