Zoeken

Mohammed VI roept nationale rouw uit na overlijden president VAE

14 mei 2022 - 16:20 - Marokko

©

Koning Mohammed VI heeft drie dagen van nationale rouw afgekondigd naar aanleiding van het overlijden van de president van de Verenigde Arabische Emiraten, Sjeik Khalifa bin Zayed Al-Nahyane, op 73-jarige leeftijd. Dit, na een telefoongesprek met Sjeik Mohammed Ben Zayed Al Nahyane, Kroonprins van Abu Dhabi.

Een verklaring van het Koninklijk Kabinet meldt dat Koning Mohammed VI een telefonisch gesprek heeft gehad met Sjeik Mohammed Ben Zayed Al Nahyane, kroonprins van Abu Dhabi en plaatsvervangend opperbevelhebber van de VAE-staatsstrijdkrachten, naar aanleiding van het overlijden van de president van de Verenigde Arabische Emiraten, Sjeik Khalifa bin Zayed Al-Nahyane.

Lees ook: Mohammed VI spreekt Kroonprins Abu Dhabi na aanslag

In het telefoongesprek herhaalde de monarch "namens Marokko, de Koning, de regering en het volk" de kroonprins, en via hem aan zijn voorname prinselijke familie en het Emirati-volk, zijn "diepste medeleven en oprechte condoleances voor het wrede verlies van een nobele en moedige Arabische leider, die met Marokko verbonden was door sterke banden van broederschap en respect".

Op dit pijnlijke moment gaf Koning Mohammed VI "instructies om drie dagen van officiële rouw in het koninkrijk af te kondigen, te beginnen op vrijdag 13 mei 2022, en de nationale vlag halfstok te laten wapperen in overheidsgebouwen, overheden en openbare plaatsen, en in Marokkaanse ambassades en consulaten in het buitenland", voegt dezelfde bron eraan toe.

Lees ook: Koning Mohammed VI en kroonprins Abu Dhabi ontmoeten elkaar voor iftar

"Het koninkrijk Marokko deelt het verdriet van de illustere prinselijke familie en het volk van de Emiraten over dit wrede verlies, want de goddelijke wil is onvermijdelijk, èn we smeken de Allerhoogste hen geduld en troost te schenken, de eerbiedwaardige overledene met zijn heilige barmhartigheid te omringen, en hem in zijn grote paradijs te verwelkomen. We horen bij God en tot Hem keren we terug", besloot de verklaring.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team