Zoeken

Verenigde Arabische Emiraten komen met visum van 5 jaar voor Marokkanen

19 oktober 2021 - 19:50 - Wereld

©

De Verenigde Arabische Emiraten gaan vanaf nu toeristische visum aan Marokkanen afgeven met een geldigheidsduur van vijf jaar, voor een verblijf van maximaal 90 dagen.

Het visum is geldig voor meerdere bezoeken, zonder dat de verblijfsduur van 90 dagen mag worden overschreden. Het doel van het nieuwe visum is de binnenkomst in de VAE voor buitenlanders te vergemakkelijken en zo meer buitenlandse toeristen aan te trekken.

Lees ook: Ondernemers Sebta en Melilla tegen visumplicht voor Marokkanen uit Nador en Tetouan

Marokko en 160 andere nationaliteiten krijgen toegang tot het nieuwe visum met een geldigheidsduur van vijf jaar. Marokkanen die de VAE willen bezoeken zullen wel aan enkele voorwaarden moeten voldoen om een visum te kunnen krijgen. Ze moeten beschikken over een geldig paspoort, een reisverzekering van één jaar, twee identiteitsfoto’s en bankafschriften van de afgelopen zes maanden, met een inkomen van minimaal 6700 dirham per maand en minimaal 40.000 dirham op de rekening wanneer de aanvraag wordt ingediend.

Lees ook: Israël: procedure voor aanvraag visum voor Marokko

Visumaanvragen bij de diplomatieke vertegenwoordigingen van de VAE worden gemiddeld in één week tijd behandeld en goedgekeurd of afgewezen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team