Zoeken

Drie Marokkaanse restaurants in top 50 MENA-regio

10 februari 2022 - 16:20 - Marokko

©

Drie Marokkaanse restaurants behoren tot de 50 beste eethuizen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MENA-regio). Dit is het resultaat van de allereerste 50 Best-ranking voor restaurants in de regio, die op maandag in Abu Dhabi is bekendgemaakt.

De allereerste ’50 Best MENA’ ranking werd samengesteld op basis van een stemming door 250 "belangrijke leiders in de restaurantbranche uit de regio". Restaurants uit 11 landen werden tijdens een evenement in Abu Dhabi afgelopen maandag verkozen tot de 50 beste eethuizen. De ’3 Fils’, een eigentijds en informeel restaurant in de historische vissershaven van Jumeirah in Dubai, voert de lijst aan, gevolgd door ’Zuma’, ook in Dubai. De ’OCD de Raz’ in Tel Aviv vervolledigt de top drie.

Lees ook: Marrakech heeft mooiste restaurant ter wereld

De 50 Best MENA-lijst wordt met 19 restaurants aangevoerd door de Verenigde Arabische Emiraten. Daarna volgt Israël met zes restaurants, waarvan er twee in de top 10 staan: ’OCD Restaurant’ (3) en ’George & John’ (9). Libanon en Saudi-Arabië hebben elk vijf restaurants op de ranglijst en Egypte vier. Marokko is ook goed vertegenwoordigd met drie restaurants: de ’Grande table marocaine’ in Marrakech (26), ’Iloli’ in Casablanca (32) en ’+61’ in Marrakech (49). Het restaurant ’Tokyo’ in Riyad in Saoedi-Arabië, sluit het podium af.

Lees ook: Ramy Ayach opent meerdere restaurants in Marokko

"Het is een grote eer om aan te kondigen dat ’3 Fils’ de eerste plaats heeft veroverd in de lijst van de 50 beste restaurants van het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Het is een briljant geleid lokaal restaurant, geliefd bij de lokale bevolking en bij bezoekers. Dit verborgen juweeltje gaat er prat op elke eetervaring te verheffen met een gevoel van comfort, ontdekking en met een gedeelde liefde voor eten," zei William Drew, inhoudelijk directeur van MENA’s 50 Best Restaurants.

Bladna.nl