Zoeken

Koninklijke Marine krijgt patrouilleboot van de nieuwste generatie

20 januari 2021 - 20:20 - Marokko

©

Vorige week werd het contract aangekondigd voor de bouw van een patrouilleboot voor de Koninklijke Marokkaanse Marine. Het contract werd intussen officieel ondertekend. Het ontwerp van het schip start binnenkort en de bouw staat in 2022 gepland.

De bouwwerkzaamheden van de Marokkaanse patrouillevaartuig gaan door op de openbare scheepswerf van San Fernando. Dat is volgens informatie op de officiële pagina van Defensie, één van de faciliteiten van Navantia. Maar bij het ontwerp van het schip moet er rekening worden gehouden met de normen, eisen en aanbevelingen van de Koninklijke Marine van Marokko.

Er zijn momenteel nog maar weinig details bekend over de aard van deze patrouilleboot, maar sommige bronnen stellen dat er veel overeenkomsten zijn met de patrouilleboten die Navantia in 2000 voor Venezuela heeft gebouwd. Het zou dus gaan over een gevechts- en verdedigingsschip, om de territoriale wateren van Marokko te beveiligen.

Het contract omvat 250 banen, verspreid over drie en een half jaar in de baai van Cadiz. Deze informatie werd gemeld door de woordvoerder van de Spaanse regering, Maria Jesus Montero. Dezelfde bron schat de waarde van de patrouilleboot in op 150 miljoen euro.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team