Zoeken

Marine-oefening Marokko en Spanje in Straat van Gibraltar

25 februari 2021 - 11:20 - Marokko

©

Het Koninklijke Marokkaanse marineschip "Raïs Al Mounastiri" en het Spaanse marineschip "Meteor", hebben op woensdag 17 februari een gezamenlijke patrouille-oefening gehouden in de Straat van Gibraltar.

Het Spaanse marineschip "Meteor" heeft in het kader van de antiterrorisme bewakingsmissie, ’Operatie Sea Guardian’ van de NAVO, die doorging tussen 15 en 17 februari in de Middellandse Zee, een tussenstop gemaakt in de haven van Tanger. Bij deze gelegenheid ontving de kapitein van het schip, luitenant-ter-zee Álvaro Muñoz-Delgado Ramírez, het hoofd van de Koninklijke Marine die de leiding heeft over het Operationeel Commando van de Vijfde Zeebasis.

De twee functionarissen bespraken de versterking van de samenwerking ter bestrijding van illegale immigratie en maritieme criminaliteit in het Middellandse Zeegebied en de rol die de Koninklijke Marokkaanse Marine in dit proces samen met de NAVO-vloot zou kunnen spelen.

Het bezoek werd afgesloten met een gezamenlijke patrouille-oefening van de Spaanse en Marokkaanse schepen, waaronder de "Raïs Al Mounastiri", één van de laatste aanwinsten van de Koninklijke Marokkaanse Marine.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team